Home  >>  Education  >>  Kan jeg få Fitnesskropp på seks uker?

Mange i dagens samfunn er preget av dårlig tid og utålmodighet. En del mennesker som ikke har utdanning eller erfaring innenfor trening har urealistiske forventninger til hvilke resultater man kan få på kort tid. Dette kan muligens være på grunn av sosiale medier og da spesielt instagram som florerer av supertrente fitnesskropper og ekstreme før og etterbilder.

Det mange ikke tenker på er at det kan være mange måneder og til og med år i mellom før og etter bildene. Alt er mulig, men noen ganger tar det litt lenger tid. Og en del av de har kanskje jukset litt med dop også? Ikke vet jeg..

Jeg har trent mest og coachet mannlige næringslivsledere i 40-60 årsalderen siden 2012, men jeg har også trent en del leder kvinner. Og det er spesielt vi kvinner jeg opplever som utålmodige og med urealistiske mål. Jeg har en tendens til å tiltrekke meg kunder som er flink pike, perfeksjonister og vinnertyper som helst skulle vært best i går. Jeg synes det er supergøy å coache denne typen mennesker, men mye av coachingen går da på å hjelpe de å senke forventningene slik at de opplever mestring og økt selvtillit framfor å føle at de aldri er bra nok. Mannfolk er ofte mer selvsikre, mens kvinner ofte desverre aldri føler de er bra nok.

Det som ER realistisk i løpet av 6 uker er:

For en stund siden satt jeg i gang 4 ulike kvinner i alderen 30-50 for å se hva som var mulig å få til i løpet av 6 uker.

Ei av kvinnnene var leder, 3 barnsmor, overvektig og gikk ned 6,5 kg i løpet av 7 uker. Hun var selvfølgelig superfornøyd og jeg var veldig imponert over hennes kanoninnsats! Det vi gjorde var å øke aktiviteten i hennes kalender og jeg ga henne litt veildning i forhold til hvilke valg hun kunne ta i forhold til kosthold og hva hun valgte på sin tallerken i løpet av en dag. Hun fikk i seg proteiner, fett og karbohydrater til hvert måltid og at hun spiste ”rent og pent” , men næringsrikt og nok” med jevnt mellomrom mellom måltidene i løpet av en dag. Hun var også nøye med skjønnhetsøvnen og forsøkte unngå stress. Stress produserer som kjent stresshormonet kortisol som er både fettbesparende og muskelnedbrytende.

Jeg satt også i gang en var en svært hektisk lederkvinne og to barnsmor som allerede var bra trent og ønsket en fitnesskropp. Hun stilte meget høye krav til seg selv og trodde dette var mulig i løpet av 6 uker etter å ha sett mange ekstreme før og etter bilder på sosiale medier. Sannheten er jo at det ligger ofte utallige timer med hardt arbeid over tid for å skape store endringer slik vi ser på ulike før og etter bilder på for eksempel Instagram.

Her måtte jeg hjelpe henne og endre hennes syn på hva som var mulig å få til på 6 uker med hennes svært hektiske hverdag og jeg var nødt til å rette fokus på hennes helse så hun ikke kjørte seg selv for hardt. Vi jobbet med å få henne til å være mer takknemlig for hva hun allerede hadde i livet sitt og å være stolt av sin egen preastjon. Jeg trengte IKKE å pushe henne. Tvert imot! Hun gikk i gang med neste styrkeøvelse før hun i det hele tatt hadde fått beskjed om å starte. Det var som om hun hadde lopper i blodet. Full av drive! Jeg måtte holde henne i tøylene og sette grenser for henne. Dette er noe jeg har lært å håndtere etter mange års erfaring som coach og trener. Det er viktig å lytte ikke bare til det man hører, men å lese kroppsspråk og å kalibrere kunden og tune inn på kundens frekvens og stemingsleie.

Hun gikk ikke ned alle kiloene hun ønsket fra start, men istedet gikk hun ned i cm og ble sterkere og mer selvsikker. Muskler veier jo mer enn fett og tar mindre plass en fett. Hun ble mer bevisst på sine verdier og hva som faktisk var viktig for henne. Hun var veldig fornøyd med resultatene selv om det ikke ble slik hun så for seg i starten. Vi hadde tillit og god kommunikasjon i bunnen helt fra start til slutt og gjorde justeringer underveis. Noe jeg mener er det viktigste for å skape gode resultater sammen i et team. Jeg sier alltid min mening, men det er kunden som er sjefen og betaler. Vår jobb i LA Lifestyle er å gjøre kunden fornøyd. Skaper vi ikke resultater for kunden sover vi ikke godt om natten. Kunden fikk en kickstart og har innsett at hun har et mye større potensial. På sikt kan hun nå målet om det er det hun virkelig vil. Spørsmålet er om det er verdt det mtp hva hun må ofre? Mindre familietid, jobb eller søvn? Det er viktig å se helheten og prioritere hva som er viktigst i henhold til dine verdier. Er målet ditt verdiankret er det størst sjanse for at du gjennomfører 🙂

Foto: Dette er et eksempel på hva som er realistisk å få til på så kort tid som kun 6 uker. Kunden har fått mindre fett på magen og en flatere strammere mage, Hun har også fått bedre holdning og blitt sterkere og tøffere i knebøy og markløft. Dette ga henne mestring og økt selvtilit.

Foto: Mellom disse bildene er det 20 kg og 1,5 år coachet av meg Lene Alexandra. Store endringer tar tid og det bør også ta tid siden det da er større sjans for varige endringer.

Kroppen vil stritte imot når du gir den mindre kalorier enn den ønsker/ trenger og det vil kreve at du er sterk mentalt i starten til du vender deg til å ligge i kaloriunderskudd. Sakte, men sikkert vil kroppen bli mer vant til mindre inntak og magesekken vil minske slik at du ikke lenger vil ha like mye behov for å spise like store mengder.

Vi jobber med våre kunder med en bindingstid på minimum 6 måneder og dette er fordi det tar tid å gjøre endringer. Det tar tid å komme inn i nye rutiner og få det til å bli en vane. Ja, det er absolut mulig å få til ekstreme resultater på kort tid, MEN det vil IKKE være den sunneste måten å gjøre det på. Det er viktig å skille mellom Prestasjon og helse, samt informere om eventuelle konsekvenser ved å pushe kroppen til det ytterste. I LA Lifestyle har vi tidligere jobbet MYE med prestasjon og Fitness. Det var vårt hovedfokus da vi startet selskapet. Vi har skapt resultater og gode plasseringer. Vi har også hatt utøvere på landslaget. Det vi lærte av dette var at mange presset seg for hardt og at de etter endt konkurranse fikk utfordringer mentalt og en nedtur pga antiklimakset og hvor hardt de hadde kjørt seg. For mange ble det en krevende overgang til hverdagen igjen og noen gikk raskt opp 10 kg på kun en uke. Dette er en stor påkjenning mentalt for de fleste. I tillegg var det mange som ikke klarte å være den sterkeste utgaven av seg selv på jobb eller i privatlivet da de konkurrerte. Noen presterte dårligere på eksamen for eksempel og noen ble en dårligere partner. Derfor valgte vi å legge enda mer fokus på å ivareta menneskers helse og ønsker at våre kunder skal kunne ta seg en burger og en sjokolade i ny og ned om de ønsker det. Det er mulig å være i god form og å leve samtidig. Vi oppdaget dessuten at det var en liten % av de som tok kontakt og ønsket vår ekspertise som ønsket stille i fitness. Andelen jenter som ønsket hjelp til å få en litt bedre bikinikropp , føle seg vel og bli sterkere og mer selvsikker derimot var en større andel.

Bilde: 98fit

// Lene Alexandra


5 Comments so far:

  1. 打破美容迷思!醫師:「不要再吃膠原蛋白了」 生活 新頭殼 自體脂肪移植,無論是補山根、自體脂肪隆乳等,所需的脂肪量不一。最近台灣發明的脂肪槍改善了傳統脂肪移植無法精準定量的問題。劉厚耕醫師說脂肪槍可助醫師做精準的脂肪注射。

  2. L`OREAL PARiS 巴黎萊雅 【新肌源創系列】新肌源創 潔面露的商品介紹 L`OREAL PARiS 巴黎萊雅,新肌源創系列,新肌源創 潔面露

  3. Venus Viva™對所有皮膚類型都是安全的,並使用革命性的Nano Fractional Radio Frequency™(納米點陣射頻™)和Smart Scan™(智能掃描™)技術,通過選擇性真皮加熱,從而提供優異的治療效果。使用Nano Fractional RF™將能量透過表皮傳遞至真皮,從而產生熱量,並啟動膚膚的生理機制,重建膠原蛋白及刺激纖維母細胞,最終刺激導致組織重塑。功效:✔改善膚質✔肌膚緊緻✔減淡妊娠紋✔痤瘡及暗瘡疤痕✔減淡細紋及皺紋✔面部肌膚賦活再生 適合面部及頸部

  4. 時尚一代鬼才!12位插畫師延續Alexander McQueen的設計傳奇 – STYLE-TIPS.COM Alexander McQueen 逝世即將屆滿七年,這位時裝界傳奇的經典作品,…

  5. Manchester United defender Patrice Evra insists the Capital One Cup is a big trophy and admits the competition holds special memories for him. The League Cup? We want to win it! Evra insists it’s a big trophy for United

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please wait...

Registrer for nyhetsbrev

Ønsker du å holde deg oppdatert om LA lifestyle? Få nyheter og informasjon ved å fylle inn din e-post under.

kr 00 Produkt