Home  >>  Uncategorized  >>  Bra nok?

«Don`t let the perfect be the enemy of the good»
Dette er et uttrykk som treffer meg. Det treffer meg veldig. Første gang noen sa det til meg var en skikkelig aha-opplevelse.

Bilde: pinterest

Jeg tenker stadig på dette uttrykket. Det letter litt på presset som jeg har laget meg rundt egne prestasjoner. Så lenge vi gjør så godt vi kan er det ingen som kan kreve noe mer. Ofte er det vi selv som lager forventningene. Om hvordan ting burde være, hvordan vi burde være og hvordan andre mener vi burde være. Har du spurt noen gang? Og uansett – har det noe å si hvordan andre mener du burde være?

Jeg syns ikke det.

Det viktigste for meg er at jeg jobber meg mot den jeg ønsker å være.

Jeg har alltid noe jeg ønsker å bli bedre på. Mål å jobbe mot. Egenskaper jeg ønsker å forbedre. Men det er JEG som vil forbedre dem, fordi JEG ønsker å gjøre ting på en annen måte. Kommer ikke ønsket fra deg selv har ikke målet noen verdi og du vil mest sannsynlig aldri nå målet.

Ingen andre har noen rett til å fortelle deg hva du må gjøre.

Vi lever i en verden der forventninger og normer kan være vanvittig overveldende. Sammenlikner du deg med andre? Prestasjoner, utseende eller annen suksess? Jeg tror ikke det finnes mange som aldri har sammenliknet seg med noen andre. Men husk – menneskene du sammenlikner deg med, sammenlikner seg med andre de også. Vi måler oss opp til en eller annen standard, og konkusjonen blir ofte at andre er bedre enn oss. Det du ser er stort sett kun noen få prosent av sannheten. Om du forsøker å skifte fokus, og heller ser på mennesker som mennesker; uperfekte mennesker som alle har sine utfordringer og bølgedaler. Åpne for og lage plass til det uperfekte og strevende menneske, så kan det hende du ser at vi er ganske så like alle sammen.

I vår store umulige verden har vi alle fått en ryggsekk fylt av erfaringer og inntrykk. Denne ryggsekken vil jeg anbefale å ta et dypt dykk oppi. Er alt i ryggsekken din bagasje? Om sekken din inneholder andres bagasje, stopp opp og ta det ut. Lag rom for deg selv. Lag deg din egen sekk fylt med erfaringer og verdier som du ønsker å ha med deg på din reise.

Gi deg selv et klapp på ryggen for at du prøver fremfor å fokusere på det perfekte!

Det er lett å glemme og sette pris på veien – at du prøver å få til noe, at du står på hver dag. Tenk så mye du lærer hver gang du går skikkelig på trynet! Gi deg selv skryt istedenfor å snakke deg ned hver gang du snubler. Du prøver fortsatt. Det er det som betyr noe. Og det er vanvittig mye å være stolt av!

Å fortelle deg selv at du ikke er bra nok gjør det ikke bedre. Du er bra nok! Vær god, vær rå og ikke vær redd for å si det til deg selv. Omgi deg med mennesker som heier deg frem. JEG HEIER PÅ DEG!

#ANTIJANTE
Kaja // Web Coach LA Lifestyle


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please wait...

Registrer for nyhetsbrev

Ønsker du å holde deg oppdatert om LA lifestyle? Få nyheter og informasjon ved å fylle inn din e-post under.

kr 0.000 Produkt