Home  >>  Livsstil  >>  MOTIVERER DET MOTSATTE KJØNN DEG TIL Å TRENE?

Jeg har vært Personlig trener og coach for veldig mange ulike mennesker i alle aldre fra barn til eldre siden jeg startet som personlig trener i 2011 til nå og det har vært utrolig lærerrikt. Det er like mange ulike trenere og coacher som det er advokater og leger og ingen dager er like siden alle mennesker er forskjellige. MEN det er en del ting som går igjen hos en del har jeg lagt merke til. Jeg er person mange lett får tillit til og åpner seg for. Mange blir overrasket over hvor mye de deler med meg. Jeg setter stor pris på at mennesker har tillit til meg. Jeg har ingen interesse av å dele detaljer om andres privatliv til andre og kjenner som regel ikke deres omgangskrets heller. Dessuten skjer det nok i mitt liv og jeg behøver ikke snakke om andres liv for å ha noe interessant å snakke om  Dessuten husker jeg bevisst ikke navn de nevner da det ikke er relevant for meg.

Jeg synes det er mye mer spennende å hjelpe mine kunder å løse de problemene jeg kan, være en objektiv samtalepartner som ser saken fra flere ulike sider. Det er en spennende utfordring for meg. Jeg ønsker ikke å ta avgjørelser for de jeg jobber med, men å stille spørsmål som skaper en bevisstgjøring og som får de til å tenke.
Ofte har kunder ulike utfordringer i livet og enten jeg snakker med menn eller kvinner oppstår ofte samtaler om partnere og det motsatte kjønn. Her er det mange ulike utfordringer. Selv sender jeg selvfølgelig kunden videre om jeg føler de burde gå til sexolog, psykolog eller samlivsterapeut. Selv er jeg en personlig trener, coach som også fungerer som en profesjonell samtalepartner, støttespiller og sparringspartner med et mål om å bidra til at mine kunder når sine mål og blir den sterkeste utgaven av seg selv. Jeg tenker helhetlig og dette med kjærlighet er helt klart noe som er viktig for oss mennesker. Behovet for støttespillere opplever jeg er stort i dagens samfunn. Ofte ønsker menn og kvinner og komme i gang å trene fordi de ønsker å føle seg vel og å føle seg mer attraktive for det motsatte kjønn. Dater du eller har fått deg en aktiv kjæreste f.eks ønsker du kanskje å bli litt sprekere? Eller kanskje du ønsker å føle deg mer komfortabel i egen kropp om du skal ut på ”markedet” etter et samlivsbrudd. Jeg har ofte trent opp og bygget opp selvfølelsen til både menn og kvinner som har gått igjennom samlivsbrudd da dette er en svært ubehagelig og traumatisk opplevelse for mange som gjør at man får en skikkelig nedtur. Selv er jeg veldig opptatt av kjærlighet og jeg synes det er givende å hjelpe mine kunder å komme i form så de kan finne eller beholde sin drømmepartner siden jeg vet at de da vil blomstre og at de vil bli lykkelige.

Trening og kropp henger mye sammen med nærhet og sex. Føler man seg ikke komfortabel er man kanskje ikke like selvsikker på dette området. En del tar kontakt fordi de ikke har sex med sin partner lenger fordi de ikke føler seg komfortabel i sin egen kropp etter graviditet eller at de jobber for mye og det går utover forholdet siden de kanskje ikke har like store lyster og drive som tidligere. Ofte i et forhold har man et mønster og når man blir veldig sliten endrer dette mønsteret seg. Da kan det være at det samspillet de tidligere hadde ikke fungerte. F.eks kan mannen bli veldig usikker om han blir for mye avvist. Da kan han begynne å tvile på sin maskulinitet og lure på om kvinnen ikke har lyst på han lenger.

Det indre og ytre henger sammen og også balansen mellom jobb, familieliv og hvile. Det er ikke alltid så lett å få kabalen til å gå opp og da kan det være fint å ha noen som ser dette utenifra. Da kan vi sortere og sette ting i system. Ofte blir man mer bevisst på hvilke endringer som bør gjøres i en hektisk jobb og familiehverdag om man får en del spørsmål fra en utenforstående som ser livet deres fra et annet perspektiv. Jeg har forstått at det ER utfordrende med relasjoner , full jobb og barn. Selv om jeg selv ikke har levd et typisk A4 liv har jeg såpass mye livserfaring og en god evne til å leve meg inn i andres liv etter å ha vært samtalepartner med så mange ulike mennesker igjennom mange år at jeg ser en del mønstre. Dessuten antar jeg ikke. Jeg stiller spørsmål som gjør at den jeg coacher gir meg et bilde av situasjonen. Jeg har jobbet med menn i næringslivet 40-60 års alderen siden 2012 og ledet mye kvinner i grupper. Jeg er vant til å snakke både maskulint og feminint. Det er to ulike måter å kommunisere på ofte med menn og kvinner opplever jeg.

Samtidig har jeg lest Kvinner er fra Venus og menn er fra Mars  Tidene var litt annerledes før da mannen var ute og jaktet og jobbet. Kvinnen fikk tid til å være ute om dagen og ha gode samtaler med sine venninner. Vi kvinner forventer jo ikke alltid å få en løsning. Noen ganger trenger vi bare å snakke og bli lyttet til eller få få en stor klem og bli fortalt at mannen er glad i oss som vi er <3 Når kvinnen får tid til å snakke med sine medsøstre og ha sin ”me time” slik hun hadde tidligere ga dette kvinnen energi som hun kom hjem med om kvelden. Da kunne hun gi mannen den oppmerksomheten han trengte ( sex og sånn) og han hadde ansvaret for å passe på familien og hjemmet ved å forsørge de. I 2018 har verden blitt litt annerledes. Både menn og kvinner skal jobbe og ha hver sin suksessfulle karriere. Om man da i tillegg får 2-3 barn og kanskje til og med har mange prosjekter ved siden av blir det ofte mye stress i deres hverdag. Mye stress kan faktisk senke potensen til en mann og det kan gjøre at han føler seg utilstrekkelig og blir usikker. Da prøver han seg kanskje ikke på kvinnen og dette kan gjøre at HUN ikke føler seg sexy. I worst case kan da en av partene søke oppmerksomhet et annet sted. Noen ekteskap i dagens samfunn har jo blitt enige om at polyamori er ok. ( Les mer om dette her: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fno.m.wikipedia.org%2Fwiki%2FPolyamori&h=ATNZh1PpsgItRUqg9XZO6bRYWgaDfqogLVmZNRgZilPpfhscjX7ywrRo61fYHedPtfryIThf8fPJiTK6Raffj7pv0hahw-Nc0o5l7IXil2pPuJ0vcuAIdrca0YBY-FOAb3Tqlm8tV6g ) Jeg har ved flere ganger fått inn både menn og kvinner som har utfordringer med selvfølelsen som igjen da får utfordringer i forholdet. Vi har alle våre opp og nedturer og noen ganger klarer ikke partneren å støtte oss dessverre. Det er ikke bare kvinner som har mentale utfordringer. Menn og kvinner er ulike og de har forskjellige behov for hva de trenger for å være den sterkeste utgaven av seg selv. Kvinner og menn reagerer ofte ulikt når selvfølelsen får seg en liten trøkk har jeg observert. Kvinner blir ofte mer opptatt av utseendet sitt, mens menn ofte kjøper seg en FET bil eller klokke å gjemme seg bak. Dessverre er det ofte kommunikasjonen som blir en utfordring i forhold fordi man ikke vil skuffe den andre parten. Helt enkle ting som at mannen sier rett ut ”Jeg trenger sex to ganger i uken” eller at kvinnen trenger å få høre at hun er flott og få ligge i spoon f.eks kan bli vanskelig. Tidligere må jeg innrømme at jeg trodde menn alltid var supersterke. Men det er de ikke. Menn har følelser og trenger støtte , nærhet og kos de også. Ikke alle har like store behov for dette selvfølgelig. Noen er mer materialistiske og har ikke samme behov. Men det er noen grunnleggende behov vi mennesker har. Om man tar en titt på Maslows pyramide så ser man at vi først og fremst trenger å dekke våre primærbehov. Og sex og nærhet er en del av våre viktigste behov. Så trenger vi sikkerhet og beskyttelse. Vi trenger å føle trygghet. Vi trenger å føle tilhørighet og kjærlighet. Først når vi har disse tingene på plass blir det viktigere for oss med annerkjennelse og selvrealisering. Dessverre i dagens samfunn snur en del Maslows Pyramide opp ned. Jeg har selv testet dette. Da raser alt sammen dessverre.

Jeg har lagt ved en spennende forskning som sier noe om utfordringene med ekteskap i dagens samfunn:

https://forskning.no/kjonn-og-samfunn-psykologi-samliv-seksualitet/2014/02/dagens-ekteskap-kveles-av-umulige


2 Comments so far:

 1. There is certainly a lot to learn about this topic. I love all the points you made.

 2. bandar poker sier:

  What i do not realize is if truth be told how you’re no longer
  actually a lot more neatly-preferred than you might be right now.
  You are very intelligent. You understand thus considerably in terms of this subject, produced me in my view consider it from so many
  varied angles. Its like women and men are not interested
  until it is one thing to accomplish with Lady
  gaga! Your personal stuffs outstanding. At all times care for it up!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please wait...

Registrer for nyhetsbrev

Ønsker du å holde deg oppdatert om LA lifestyle? Få nyheter og informasjon ved å fylle inn din e-post under.

kr 0.000 Produkt