Home  >>  Livsstil  >>  Bikinifitness er ikke for alle!

Helse for meg er alt annet enn hva jeg har bedrevet tiden med de siste to årene da jeg både har prestert i bikinifitness og gründet selskapet LA Lifestyle, noe som har vært både spennende og lærerrikt. Plutselig ble jeg jo leder av alle ting og! Det kom på mange måter som et sjokk, siden jeg aldri har hatt noen drøm om å bli leder. De siste to årene har definitivt vært alt annet enn kjedelig og jeg er stolt over egen innsats og ikke minst av alle coacher og kunder jeg har vært så heldig å samarbeide med i Team LA Lifestyle. Når det er sagt vil jeg IKKE anbefale å både være toppidrettsutøver og å gründe et selskap samtidig;) Jeg snakket med en tidligere toppidrettutøver som gjorde meg oppmerksom på at da han var toppidrettsutøver hadde han et helt eget team som passet på at han presterte til en hver tid og at han fikk nok hvile. Så han synes det jeg holdt på med var rimelig heftig.. Jeg hadde rett og slett ikke tenkt over at det ikke skulle være mulig. En av mine beste venner som er Verdensmester i Fitness hadde jo både stilt i Fitness og vært gründer, så hvorfor skulle ikke jeg klare det tenkte jeg?

Been there done that. Begge deler handler om prestasjon og det kan bli overload. Jeg har hatt det gøy og jeg storkoste meg i prestasjonsboblen der og da. Når jeg ser tilbake på bilder fra den tiden har jeg jeg skapt enormt mange gode minner og jeg har definitivt gjort det ”umulige” mulig og sprengt mange grenser. Jeg har lært og erfart enormt mye som jeg ikke ville kunne ha lest i en lærebok. Målet var jo hele tiden å bli en bedre coach, vokse og utvikle meg. Og det er jo utenfor komfortsonen det skjer 😉 Men når jeg nå ser tilbake synes jeg ikke akkurat det er så veldig rart at jeg startet året på sykehuset og at helsa mi fikk seg en trøkk! Hehe.. Jeg ler litt av meg selv her jeg sitter og kjenner solen steiker inn gjennom vinduet på meg når jeg skriver dette. For det er jo veldig meg.. All or nothing. På godt og vondt 😉 Jeg digger å gå inn i prestasjonsbobler og levere. Sånn er det bare. Story of my life. Den derre berømte ”BALANSEN” er det jo helt ærlig svært få som klarer å holde over tid. DET krever en enorm disiplin. Javisst krever det mye å gå ”all in” også, men.. Hva er egentlig balanse? Det spørs nok hvem som ser. Det som er viktig er nok å lytte til den berømte kroppen vår

Jeg forberedte meg forsåvidt også på at det ville være en risiko for at jeg fikk meg et slag i trynet eller flere og det var en risiko jeg var villig til å ta. Skal man oppnå resultater utenom det vanlige her i livet er man nødt til å tørre å ta litt risiko. Jeg tenkte ”Hva er det verste som kan skje?” 😉 Når man pusher grenser og går for toppene, må man også regne med noen nedturer. Sånn er det bare. Det er en del av livet. Da får man bare roe ned tempoet litt igjen før man gir gass. Det gjelder å tilrettelegge i forhold til der man er i livet og vi går jo igjennom ulike faser. Det sier seg jo selv at man ikke kan kjøre 100% bånn gass HELE tiden. Vi trenger alle noen hvilepauser innimellom. Litt latter og fjas er også bra for helsa! DET kjenner jeg virkelig at jeg savner etter å ha fulgt strukturerte planer for å nå mål i to år og vært ”superseriøs”. Nå er det på tide å gi litt FAEN og slippe deg løs igjen Lene! Skjerpings!

Det at jeg havnet på sykehuset og fikk meg en trøkk både fysisk og mentalt er noe av det beste som kunne ha skjedd meg. Jeg tror at alt skjer for en grunn. Det er som regel noe vi skal lære og noen vi skal hjelpe. Jeg har uten tvil fått et bredere perspektiv og en større forståelse for hvor mange mennesker som sliter med utfordringer i forhold til sin helse enten det er overvekt eller ulike livsstilssykdommer. Hele hendelsen gjorde at jeg samtidig gikk inn i en stor endringsprosess hvor jeg har måttet stille meg en del spørsmål om hva som faktisk er viktig her i livet. Jeg innså at det var en del faktorer som manglet i mitt liv for å kunne ha en bedre helse. Hendelsen har gjort meg mer ydmyk. Jeg det er veldig individuelt hva vi opplever er å ha en god helse. Har du selv tenkt over hva du mener er en god helse for deg selv?

For meg handler helse om å leve i tråd med egne verdier og å tørre være seg selv med alt det innebærer. Helse kan bety så mangt avhengig av hvem som ser. Men kun DU vet best hvilke behov du har for å ha best mulig livskvalitet. Selv ønsker jeg å være sterk fysisk og mentalt for å takle hverdagens utfordringer. Samtidig har jeg den senere tiden innsett at det jeg virkelig har prioritert for lite tid til de senere årene er det sosiale og hvile. Er du flink til å ta deg fri fra jobb og enten være sosial eller ha egentid og hvile?
Selv har jeg nå gått et skritt tilbake og roet ned tempoet. Det tok meg lang tid å lande etter å ha vært i en skikkelig prestasjonsboble i to år. Jeg startet forsøke lande i desember, men først nå har roen senket seg mer. Det har tatt tid og jeg har hatt behov for gode samtaler, nærhet, digital rehab, reise bort, lese bøker, se serier, praktisere Yin Yoga og bli flinkere til å sette grenser og lytte til mitt indre. Jeg har blitt ei skikkelig kosejente i det siste gitt <3 Jeg trengte få mer kontakt med mine ”feminine” sider etter å ha vært nødt til å bruke mest av mine ”maskuline” sider i prestasjonsboblen for å nå mine mål. Jeg er en person som liker gi av meg selv og støtte andre. Det kan fort bli for mye av det gode. Forrige gang det ble for mye for meg var året 2008. Heldighvis klarte jeg stoppe i tide denne gangen siden jeg var så ”heldig” og havnet på sykehuset. Kroppen min var smart og sa ifra før det var for sent og det er jeg takknemlig for. Jeg følte at det som skjedde var et kall. Dette gjorde at jeg følte det var på tide å endre både meg selv, men også strategien i selskapet LA Lifestyle. Jeg ønsker jo at vi skal inspirere og hjelpe mennesker til å bli den sterkeste utgaven av seg selv. Og det blir DU ikke av å prestere i Bikinifitness. Tvert imot. Det er mye som skjer i kulissene som ikke kommer fram. Etter å ha erfart og lært har jeg innsett at Bikinifitness er IKKE for alle! Noen kan faktisk ta skade av det og det er ikke noe jeg ønsker å stå for. Da vil jeg ikke kunne sove godt om natten. Javisst har vi kunnskapen og kan hjelpe mennesker å komme i ekstremt god estetisk form om dette er noe du som kunde virkleig vil, men det er viktig for oss å understreke at dette er IKKE for alle og at vi nå ønsker å endre vårt fokus mer vekk fra Bikinifitness og over på helsen. Dette er også en av grunnene til at vi ikke har så mange utøvere på Grand Prix i vår. Det er viktig for oss at de vi coacher i Fitness er forberdt på hva det innebærer og hva det vil kreve fra de. Caroline Dahle Jensen er den eneste som stiller for oss nå. Hun er også en av våre ambassadører og promobabe i familien. Vi har dyktige webcoacher som kan tilby å hjelpe og det er mulig å stille for Team LA Lifestyle om du har det som skal til. Men LA Lifestyle og vårt fokus har endret seg til helsen. LA Lifestyle har rett og slett vært igjennom en endringsprosess den senere tiden akkurat slik vi pleier coache våre kunder igjennom. Endringer er en del av livet og er det noe som ikke fungerer kan vi evaluere og gjøre endringer. Dette er noe som føles helt rett nå og jeg gleder meg til fortsettelsen med mer fokus på HELSE, MESTRING OG TRENINGSGLEDE <3


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please wait...

Registrer for nyhetsbrev

Ønsker du å holde deg oppdatert om LA lifestyle? Få nyheter og informasjon ved å fylle inn din e-post under.

kr 0.000 Produkt